HP List #1
 
'Vind ons leuk' op Facebook 461
Sluit u aan bij onze LinkedIn groep 5509
Volg ons op Twitter 6147
Word lid van onze gratis nieuwsbrief 33113
Home Artikelen & Tips Sales Quotes Producten voor Salesmanagers Boeken over Verkopen Wat wij Verkopers interessant vinden

Vraag het de expert - Lifestyle


Vraag gesteld door Gerard van Zanten  |  12-2-2007 om 13:53 Reageer

Welke kledingcodes zijn er?


Je hebt verschillende gelegenheden, heel formeel en casual. Kan jij aangeven welke verschillende kledingcodes er bestaan>


Reacties
 
Nancy  |  16-2-2007 om 9:37


http://etiquette.startpagina.nl/

verreweg de eenvoudigste weg,

Groetjes, Nancy


Robert Willemsen  |  22-2-2007 om 10:12


Welke avondkleding?
Wanneer de gastheer een bepaalde dresscode opstelt voor een gelegenheid, wordt dat meestal op de uitnodiging aangeduid. Wanneer vermeld staat: “groot avondtoilet”, “white tie”, “cravate blanc” of “gala” dan betekent dit voor heren een rokkostuum en voor dames lange avondjurk. Bij de vermelding “klein avondtoilet”, “black tie”, “cravate noir”, dan weet een man dat hij geacht wordt in smoking te verschijnen en een vrouw in een feestelijke cocktailjurk.

Groot avondtoilet of gala
Ladies. Gala voor dames staat voor lang: een geheel van een speciale, feestelijke lange avondjurk met een decollette conpleet met bijpassende schoenen een avondtasje en een bijpassende cape of bontstola. Hier horen handschoenen bij en de regel is hoe bloter de armen, c.q. geen mouwtje, hoe langer de handschoenen moeten zijn. Overigens mogen alleen dames handschoenen aanhouden en een hand geven, heren doen altijd een handschoen uit. Een dame draagt geen horloge, maar wel een paar mooie sierraden.

Gentlemen. Voor mannen is dit een rokkostuum. De rokjas heeft korte voorpanden en lange achterpanden of “tails” en heeft revers van zijde. De knopen op de jas hebben nog slechts een symbolische betekenis en de jas wordt open gedragen waardoor het vest juist mooi zichtbaar is. De pantalon heeft een zijde galon, een glanzende streep langs de zijnaad. Hierbij horen bretels om de broek mooi te laten hangen. Zwarte lange zijden kousen en sobere, gladde gepoetste oxfords of lakschoenen.
Het vest is van witte piqué en heeft ook revers, wat bij de meeste vesten die we vandaag bij driedelig dragen niet gebruikelijk is. Vroeger werden vesten vaak wel gemaakt met revers. Het vest dat bij white tie hoort is diep uitgesneden een toont het shirt goed.
Onder het vest draag je een shirt dat ook aan de voorkant is gelegd met dezelfde piqué stof en het heeft altijd een opstaand boord met naar beneden gevouwen, de zogenaamde vadermoordenaar. De strik die daarbij hoort is ook weer van witte piqué en de strik hoort voor de boordpunten te liggen. Uiteraard is deze witte strik de oorsprong van “white tie”.


Klein avondtoilet of black tie
Smoking voor heren; korte of lange avondjurk voor dames, eventueel lange rok, klein décolleté, halflange handschoenen


Tenue de ville of wandelkostuum
betekent letterlijk stadskleding, d.w.z. nette kleding voor overdag (geen avondkleding). Voor heren een net pak, al dan niet driedelig, donkerblauw of grijs (niet bruin), met overhemd en das, zwarte (gepoetste) schoenen en donkere sokken. Voor dames: een mantelpakje of een geklede jurk, met panties of kousen (geen blote benen), met of zonder hoed

Informeel
Pak of combinatie met das; jurk of pakje of broekpak

Casual
Alles mag

Smart casual
Feestelijk, hip en modern, flitsend, interessant (niet duf)


Reageren

Uw naam


Uw e-mail adres


Uw reactie


Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
 


Meest gezochte trefwoorden
VO
Ontvangt u hem al?
Dé gratis nieuwsbrief voor Sales Professionals.

Elke week leerzame tips over SALES in uw mailbox
van de beste auteurs van NL!

Probeer 'm gewoon! (makkelijk afmelden met 1 klik)geen interesse / ontvang ik al
  Over Verkopersonline.nl   |   Nieuwsbrief   |   Adverteren   |   Contact   |   Zoeken   |   Colofon   |   LinkedIn   |   Twitter   |   RSS   |   Mobiel  
  © Verkopersonline.nl 1999 - 2012   |   Disclaimer  
HP List #2